fredag den 29. juli 2016

Simmy med et par tænder mindre

Simmy har i dag været hos dyrlægen og få revet to kindtænder ud.

Simmy har i noget tid lugtet grimt ud af sin mund og vi har ikke kunnet finde årsagen til det, andet end hendes kindtænder var lidt plaget af tandsten. Det blev så selvfølgelig renset væk, men det fortsatte med at lugte. Det blev også skiftet foder, men heller ikke det hjælp. Efter et besøg hos kiropraktoren i andet øjemed, var der en smule skævhed i kæben, det blev rettet og det hjalp en smule. Men desværre var det ikke nok.
Afsted til dyrlægen, og Simmy blev lagt i nakose og der var store tandbylder i hendes lille mund. Nu er de væk og håber det kommer til at hjælpe Simmy, så hun ikke går rundt og har det skidt i munden.
Det mærkelig er dog, at hun ikke på noget tidspunkt har være mærket af smerten, hvis da der har været det. Hun har hele tiden været i hopla til leg, træning og gåture. Og har spist sin mad med glæde også tyggepinde af en hver art.
Jeg talte med dyrlægen om hvad årsagen kunne være, og hun var noget overrasket over at så ung en hund kunne have sådanne tandbylder. Men vi kom lidt frem til - det er jo ingen hemmelighed at Simmy er lille - og det er i alt - at hun ikke havde plads i sin mund til de store tænder og derfor har haft gnidninger som har givet tandbylder.
Jeg har jo heldigvis hele tiden vist at Simmy ikke skulle bruges til avl - da jeg synes hun er for lille, selvom hun har det skønneste humør og temperament.
Men vi må ud og finde en stor han til Sandy til næste gang - hvis der bliver en næste gang, så hvalpene ikke bliver så små - selvom det ikke er nogen garanti.
Men kan aldrig blive klog på sheltieopdræt vedr. deres størrelser..;o))
Lille søde Simmy

Ingen kommentarer: